28 februari, 2e zondag van de veertigdagentijd

By 27 februari 2021maart 19th, 2021Quarantainetijd

Hieronder vind je het verhaal voor de kinderen en enkele gedachten bij de lezing uit Marcus.

Moet Abraham zijn zoon Isaak offeren, zoals dat in zijn buurt gedaan werd? (Genesis 22)
Zin om te knutselen? Helemaal onderaan staat er een knutselideetje. Stuur je een foto naar Cathy?

Vandaag formuleert Leo enkele gedachten bij Marcus 9, 2-10

2 Zes dagen later nam Jezus Petrus, Jakobus en Johannes met zich mee een hoge berg op, waar ze helemaal alleen waren. Voor hun ogen veranderde hij van gedaante, 3 zijn kleren gingen helder wit glanzen, zo wit als geen enkele wolwasser op aarde voor elkaar zou kunnen krijgen. 4 Toen verscheen Elia aan hen, samen met Mozes, en ze spraken met Jezus. 5 Petrus nam het woord en zei tegen Jezus: ‘Rabbi, het is goed dat wij hier zijn; laten we drie tenten opslaan, een voor u, een voor Mozes en een voor Elia.’ 6 Hij wist niet goed wat hij moest zeggen, want ze waren door schrik overweldigd. 7 Toen viel de schaduw van een wolk over hen, en uit de wolk klonk een stem: ‘Dit is mijn geliefde Zoon, luister naar hem!’ 8 Ze keken om zich heen en zagen opeens niemand meer, behalve Jezus, die nog bij hen stond. 9 Toen ze de berg afdaalden, zei hij tegen hen dat ze aan niemand mochten vertellen wat ze hadden gezien voordat de Mensenzoon uit de dood zou zijn opgestaan. 10 Ze namen zijn woorden ter harte, maar vroegen zich onder elkaar wel af wat hij bedoelde met deze opstanding uit de dood.

SCHAAPJE MAKEN

Met een pompon knutsel je makkelijk dit lieve schaapje.

Schaapje maken
Schaapje maken
Schaapje maken

Knutselidee: een schaapje maken

Wat heb je nodig?
Karton, een schaar, witte wol, een witte pijpenrager, wiebeloogjes, zwart papier en lijm.

Hoe maak je het schaapje?
Maak eerst een pompon. Dat doe je door uit karton twee cirkels te knippen met een gat in het midden. Het formaat van de cirkel bepaalt hoe groot je pompon wordt. Leg de cirkels op elkaar en bind de draad er met een knoopje omheen vast. Daarna wikkel je de wol om de cirkel heen, tot je geen karton meer ziet. Hoe dikker je wikkelt, des te dikker wordt je pompon.

Ben je klaar met wikkelen? Steek dan ergens de onderste punt van een schaar tussen de twee cirkels in. Houd je duim stevig op de wol in het gat en knip alle wikkelingen door. Goed vasthouden, want alle draadjes zitten nu los.
Neem nu een nieuwe draad en trek die tussen de twee cirkels door. Trek stevig aan en knoop vast. Je pompon is nu klaar.

Knip het kopje van het schaapje uit het zwarte papier en plak dit vast op de pompoen. Plak hier weer de oogjes op. De pootjes maak je van een witte pijpenrager. Ook die plak je vast met lijm. Lief hè?

Klaar!