Waarom zou je in hemelsnaam naar deze kapel komen?

By 27 juni 2021januari 4th, 2022Hoofdartikel


Als je een garage hebt met een goede service, een bakker kent met lekker brood, een school  waarover je tevreden bent, dan vertel je dat aan je vrienden en kennissen. Daarom willen wij  je graag iets vertellen over de Kapel van Zavelenborre (Frans Verbeekstraat 158 B, Overijse).
Elke zondag is er een viering om 11 uur.  Die wordt voorbereid en geleid door mensen van de kapel. Eén keer per maand is er eucharistieviering met pastoor Roger Ghysens. We lezen uit de bijbel en zoeken wat hij voor ons vandaag kan betekenen in ons leven en ons samenleven. Het is een plaats voor gebed, maar ook voor discussie. De muziek en liederen zijn uniek in de streek. Iedere week is er ook aandacht voor de jongsten.  De kinderen luisteren naar een verhaal en tekenen of knutselen.

‘Is naar de kerk gaan nog wel van deze tijd?’ hoor je vragen. De kerk komt immers regelmatig op een negatieve manier in de media.

Wij vinden het belangrijk om een uurtje per week tot rust te komen  en een weg te zoeken in de wereld van vandaag, een weg in de sporen van Jezus van Nazaret.

Het is wellicht niet voor iedereen, maar regelmatig horen we: “We wisten niet dat dit bestond”. En dat is jammer.

Op deze site krijg je een idee van de werking. Maar kom eens (of liever een paar keer) kijken en meedoen.

Je bent van harte welkom!