Skip to main content

De ziel in de muziek van Haydn, Mozart en Beethoven door Marc Erkens

By 1 april 2024april 5th, 2024Geen categorie, Hoofdartikel

Op dinsdag 23 april om 20 uur:
Muzikale lezing waarin Marc Erkens ons al spelend en vertellend laat kennismaken met de classicistische muziek van de Eerste Weense School. 

Ticket: 8 euro bij inschrijving in de kapel of via info@kapelzavelenborre.be
13 euro op de avond zelf

Eén mens, één piano en een vat vol verhalen

Wie er vorig jaar bij was, kent het concept en zal ook deze editie niet willen missen. Als geen ander slaagt Marc Erkens er immers in om ook een minder onderlegd publiek mee te nemen in de wereld van de muziek.

Deze keer legt hij de eigenschappen van de classicistische muziek uit de 18de eeuw onder de loep en dringt al spelend en vertellend door in de persoonlijke stijl en de zeggingskracht van de muziek van de Eerste Weense School. 

In een Pianosonate van Haydn, het Requiem van Mozart en Beethovens Symfonie opus 67 in c ontdekken we dat deze componisten – in een tijdperk waarin het niet de bedoeling was om persoonlijke emoties te laten doorklinken – toch hebben laten horen wat hen bezielde, bezighield, inspireerde. En dat we met z’n allen emoties als verliefdheid, doodsangst en breekbaarheid delen.

Voor de organisatie van deze veelbelovende avond hebben Davidsfonds Overijse, het Sint-Ceciliakoor van Overijse en het Koor van Zavelenborre de handen in elkaar geslagen.